Translate

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Päivämme filmitähtinä

Aaaaand the Oscar goes to...

Tänään on ollut erikoinen päivä. Meidät suomalaisparat (Sini & minä) huijattiin viime viikolla tunteisiimme vedoten mukaan paikallisten audiovisuaalisen viestinnän opiskelijoiden kuvausprojektiin. Emme tienneet yhtään mitä tuleman piti, paitsi sen, ettei meidän tarvitsisi tehdä käytännössä muuta kuin kävellä. Kuninkaallisten kuvaa kantaen. Whaaat... No tosiaan suostuttiin, koska thaikut tarvitsivat meitä länkkäreitä, ja muut meitä fiksummat (?) valkonaamat olivat osanneet sanoa ei.

Hieno kuvakulma...

No nyt on parempi?
Menimme sovittuna ajankohtana innokkaiden thaimaalaisten luo, ja Sini lähti vaihtamaan koulupukunsa ollakseen osuvassa roolissaan turistina uskottavampi. KELATKAA. No, sillä välin minä jäin pelottavien thaimaalaisten saartamaksi ja hämmentyneenä. Minulle yritettiin syöttää seuraavaa: "Kuvaamme osan täällä yliopistolla, jonka jälkeen menemme kuvaamaan kotiini!", sanoi yli-innokas vaikeasti ymmärrettävää englantia sepostava nuorukainen. Kysyin, että ai minne, johon mulle vastattiin että Rama II roadin lähelle (kauas, kauas pois yliopistolta). Are you kidding me? Ei mistään tallaisesta ollut puhe... Kieltäydyin niin kauniisti kuin osasin, sillä a) mulla ei ole tällä hetkellä puhelinta käytössä (vain suomalainen liittymä palikkapuhelimessa ja sekin oli kämpillä...) ja b) Sini ei ollut tulossa samaan paikkaan kuvaamaan kuin minä, sillä häntä aijottiin kuvata toisen ryhmän toimesta. He puolestaan olivat lähdössä kuvaamaan Wat Arunille, eli erään temppelin luo. 

Hirveän säätämisen, kymmenen puhelinsoiton (jopa minä itse jouduin puhumaan kurssin proffan kanssa puhelimessa, ja selitin etten ole varautunut poistumaan yliopistolta muualle kuvaamaan) ja pitkään jatkuneiden thaimaalaisten keskustelujen jälkeen meille selvisi, että kuvaukset voidaan sittenkin toteuttaa kampuksella. Huh. Tosin Sini vietiin yhessä välissä sinne Wat Arunille, mutta se tuotiin kiltisti takaisin :)

"Minun" kuvaustiimini
Meidän tehtävämme kuvauksissa oli siis kävellä kuningasparin kultakehystettyä kuvaa kantaen eri paikoissa, ja ohittaessamme ihmisiä, he kumarsivat kuninkaan kuvalle. Öööh...

Lopulta tajusin, tai luulin tajuavani homman juonen. Käsittääkseni se meni näin: Tapaan bestikseni koulun portilla, ja autan häntä kantamaan tavaroitaan (otan hänen käsistään taulun), sillä hänellä on niin paljon kantamuksia. Sitten lähdemme iloisesti rupatellen kävelemään yhdessä ympäri yliopiston kampusta ohikulkijoiden kumartaessa meille  (normipäivä, koska ei kiinnitetä siihen yhtään huomiota?), kunnes päädymme luokkahuoneeseen, jolloin annan kaverilleni taulun takaisin. Silloin rupean ihmettelemään taulussa olevaa kuvaa, jolloin kamuni toteaa: "THIS IS THE KING" (OH REALLY!) ja sitten oon silleen että "aaaa..." ja kumarran itsekin taululle.

Voi luoja... Kaikkeen nuo thaimaalaiset onkin aivopesty... Mutta olipahan elämys sinänsä. Thaimaalaiset reppanat kyselivät kokoajan haluanko vettä, olenko väsynyt, onko kaikki OK, ja he huljuttivat naamani edessä paperia ja käsiä ilmavirran tuomiseksi kasvoilleni (missä palmunoksat hei?) ja tarjosivat nenäliinoja. Maailman ystävällisimpiä ihmisiä! Tuli aivan kummallinen ja kiusaantunut olo tuommoisesta käytöksestä, mutta koitin hymyillä näyttämättä kovin vaivaantuneelta. Saatiin kuitenkin lopulta kuvaukset purkkiin (siinä kesti n. kaksi ja puoli tuntia ja Sinillä vähän kauemmin temppelireissun takia) ja ihmetyksekseni thaimaalaiset halusivat lahjoittaa minulle "vaivanpalkaksi" söpön nallen ja SEN TAULUN :D On kyllä hieno sisustuselementti mun huoneessa, vautsivauvau... :D Kävin vielä muutaman thaitytön kanssa kahvilla Siniä odotellessa, ja nyt mulla on läjäpäin uusia thaimaalaisia Facebook -kavereita :D 

Ei kait siinä! Hauska päivä! Todennäköisesti Sini tai minä viedään parhaan naispääosan Oscarit seuraavan kerran ko niitä jaetaan, eli vavahtakaa Hollywoodin pellet! :)

4 kommenttia:

 1. Parempi pitää sitä taulua kuin kukkaa kämmenellä ja kieli keskellä suuta! Muuten voi tulla maastakarkoitetuksi. Thaimaan kuningas on kova jätkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joku karkoitetaan maasta, niin se en ole minä, sillä olempahan ainakin todistettavasti (videolle tallennettuna) kumartanut kuninkaan kuvaa :,D Haha

   Poista
 2. HAHA! Voi Kaisa, kaikkeen se sinäki sotkeennut :D Ei näin voi käydä ku sulle! -Sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, totta, mutta ollaanhan me Sara kummallisemmissakin rooleissa esiinnytty, vai mitä? ;)

   Poista