Translate

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Malesian matkailua osa 2: Paratiisi nimeltä Tioman

Viimeksi kerroin kauhutarinoita Malesiasta, mutta nyt seuraa kivempi osuus matkastamme. Pääsimme pois Mersing -nimisestä helvetistä (öö, pitäisikö sanoa pelastus-) lautalla, ja pääsimme onnellisesti suoraan paratiisiin. Se fiilis, kun roskakasasta pääsee seuraaviin maisemiin:Oli jotenkin uskomattoman ihanaa nähdä tämä saari. Lautalla oli lisäksemme vain pari muuta hassua turistia. Olihan kuitenkin sadekausi (kuten kuvista näkyy, kjehkjeh)... Saimme omia käytännössä koko saaren itsellemme. Meillä oli vihdoinkin tuuria matkassa. :) Jee! 

Meitä tuli "satamaan" vastaan kärryllisellä mopolla joku jäbä, joka vei meidän laukkumme. Äähä! Siis perille resorttimme respaan (vaikka ehdin semisti malesialaisepäluuloisena jo heittää hyvästit laukulleni...), josta saimme avaimet omaan cabinettiimme. Mökki oli ihan söpö, ja se maksoi muistaakseni 7 euroa yöltä + hintaan kuului myös buffet-aamiainen. Eikä meidän tarvinut maksaa extraa missatulta yöltä. It was very jees, vaikka mökissä kipittikin jonossa pikkuisia muurahaisia seinällä ja pari muuta isompaakin öttiäistä tapasimme kylppärissä yön pikkutunteina. Ei kuitenkaan vaan voi valittaa! Kattokaa ny tuota paikkaa oikeesti. Muistelen kaikkea lämmöllä. Olin jo sitäpaitsi unohtanut ne ötökät. 

Paya Beach resort, voin suositella! Mutta en suosittele resortin ravintolaa... :D Hirveämpää ruokaa saa hakea.Tutkimme ja kartoitimme ensimmäisenä päivänä saarta ja täytyy kyllä myöntää, että tuo on yksi ihanimmista rannoista, joita olen päässyt elämässäni todistamaan. Ehdittiin ottaa vähän vielä aurinkoakin, ennen kuin aurinko alkoi laskea, ja vuorovesi nousta.
Ne pari muuta hassua turistia, jotka nähtiin saarella
Mökkikylä
Päätimme seuraavana päivänä lähteä tutkimusmatkalle saaren "toiselle puolelle", koska "oma" ranta oli jo nähty. Koska Tiomanilla ei ollut varsinaisia teitä, eikä low seasonin aikaan vesitakseja (tai yhtään mitään muitakaan turistipalveluita erästä burgerkioskia lukuunottamatta), niin päätimme tallustella seuraavaan "kylään" jalkaisin viidakkopolun läpi. Paikallisten mukaan kyseessä oli noin tunnin kävelymatka. Välillä maasto tuotti hieman päänvaivaa, sillä olin liikenteessä flipflop-varvassandaaleissa. Välillä polku oli jyrkkä ja piti hypellä kiveltä toiselle, mutta välillä polulle oli rakennettu siltaa ja veistetty kiviportaita. Maisemat olivat ihania, kun palmujen ja kasvillisuuden välistä välillä pilkotti merta.

Polulla oli välillä monenlaisia esteitä... Yksi esteistä oli n. puolitoistametrinen jättilisko, joka paistatteli päivää polulla. Se oli aika kuumottavan näköinen otus. Onneksi se tajusi kipittää alta pois, eikä jäänyt siihen tien tukkeeksi.
Löydätkö kuvan viidakosta yhden apinan?
Toinen kylä

Ongelmia paratiisissa
Sammakkokasvi! SÖPÖSaarella oli muuten paljon kissoja. Yksi niistä oli maailman rumin kissa, jota olen koskaan nähnyt. Se vietti aikaansa Paya Beach Resortin ravintolassa, ja hinkkasi kirpunsyömää riutunutta ruumistaan raflan tuolien pehmusteisiin tai varomattomien ihmisolentojen jalkoja vasten, mikäli niitä ei nostanut pois sen ulottuvilta. Pelottavia tollaset kirpunsyömät reppanat. Iu ja iu.

Kuvan catwoman ei liity tekstiin.
Tioman on ihana paikka. Menkää kaikki sinne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti