Translate

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Tapahtui Singaporessa, osa 1: China Town, Marina Bay & Gardens by the Bay

Aina asiat eivät mene suunnitellusti. Näin kävi myös sinä kauniina päivänä, kun vihdoin päätimme varata lentoliput Singaporeen. Inhoan lentojen ja hotellien varausta yli kaiken, koska päivien, hintojen ja vaihtoehtojen vertailu on uuvuttavaa, turhauttavaa, ja välttämätön paha, mikäli halajaa omatoimimatkalle. No, Singaporeen oli päästävä, joten tehtävänjako oli kutakuinkin seuraava: Minä ja Sini varataan hotelli ja lennot Singaporeen, ja Joonas on vastuussa Malesian majoituksesta. Lentoja varatessamme löysimme lopulta hyvät lennot ja kaikkia miellyttävät lentoajat, kunnes lennot maksettuamme huomasimme, että olimme vahingossa varanneet lennot kello kuudeksi aamulla. HUUPS... Suunnitelmana oli ollut siis lähteä puolenpäivän hujakoilla. Ilmeisesti alkuperäinen klikkailumme oli muuttunut automaattisesti aikaisempaan lentoon vaihtaessamme nettisivun ylälaidasta valuutan bahteista euroiksi. Matkamme oli siis lähtökohdiltaan tuhoon tuomittu :D

12.12.2014, Day 1

"Herätys" oli kolmen maissa aamuyöllä, joten voi sitä silmäpussien, jupinan ja väsymyksen määrää. :D Parin tunnin yöunien siivittämänä Asia Airlines kiidätti meidät kuuman kosteaan Singaporeen reilusti ennen puoltapäivää. En saanut lennollakaan nukuttua, joten olin oikeastaan lähes koko päivän silmät ristissä ja superväsynyt. Hostellimme sijaitsi Little Indian kupeessa, ja sinne pääsi suhteellisen näppärästi metrolla ja kartan kanssa suunnistamalla. Liikkuminen Singaporessa on muutenkin yllättävän helppoa ja vaivatonta, ainakin jos vertaa Bangkokiin. (Liikkumisen lisäksi myös kaikki muukin on yllättävän helppoa ja vaivatonta, jos Bangkokiin vertaa.)

Näkymä Travellers Inn -hostellin parvekkeelta
Suihkun ja pienen välikuoleman jälkeen saimme kun saimmekin itsemme raahattua ylös hostellimme sängynpohjalta. (Alkuperäissuunnitelmana olisi ollut nukkuminen jollain Sentosan rannoista, mutta pilvinen sää päätti asian puolestamme.) Illan ohjelmassa oli luvassa mm. Chinatown, joten hakeuduimme läheiseen City Square Mall -ostoskeskukseen, jossa hetken joulukrääsän seassa haahuiltuamme suuntasimme ostoskeskuksen yhteydessä sijaitsevaan metroon, joka vei meidät suoraan Singaporen kiinalaiseen kaupunginosaan. Olin pettynyt. Jostain syystä suurin osa putiikeista ja kojuista oli suljettu, ja olettamani ihmisvilinän sijaan kadut olivat suorastaan autiot. Toki Chinatown näytti ihan kivalle lyhtyineen ja krääsäkojuineen, mutta Bangkokin Chinatownin jälkeen tämä ei oikein tuntunut erityiseltä. (En pidä kylläkään Bangkokin Chinatowniakaan kovin erityisenä paikkana.) Koitimme udella jälkeenpäin todella ystävälliseltä hostellimme omistajalta syytä Chinatownin ihmiskatoon, mutta hänkään ei osannut vastata, miksi juuri meille sattui tuollanen autio päivä.


Olin lukenut jostain, että Singaporessa kannattaa suosia edullisia Food Courteja, joten suuntasimme kartan ohjeistamana Chinatownissa sijaitsevaan Maxwell Food Centreen. Se oli suuri halli, jossa on useita eri kojuja, joista voi valita mieleistänsä ruokaa, ja syödä valitsemansa ruuan hallin keskellä olevissa pöydissä. Jostain syystä myös Food Centressä oli suurin osa kojuista suljettu. Valittavana oli silti edelleen kymmeniä eri kojuja ja hirveä valinnan vaikeushan siinä meinasi iskeä, varsinkin kun väsytti niin hulluna, etteivät aivot meinanneet toimia. Päädyin kuitenkin syömään yhden elämäni parhaista nuudeliannoksistani so far. Mun päässä jomotti edellisyön unettomuus ja olo oli muutenkin trooppisesta ilmasta ällöttävän nihkeä, joten päädyin harvinaislaatuiseen ratkaisuun: ruokajuomaksi olut. Koska Joonas sai valita, niin iso sellainen. En koskaan juo olutta, koska en pidä sen karvaan happamasta mausta. En nyt halua alkaa alkoholin suurlähettilääksi tässä blogissani, mutta mainittakoon kuitenkin, että olo koheni (monta) astetta paremmaksi. :) Suosittelen. No enkä :D Paitsi jos on pakko.


Koska kello ei ollut vielä juuri mitään, niin päätimme vielä samalle illalle ehtiä kävellen Marina Bayn alueelle katsomaan kuuluisaa suihkulähdeshowta. Matkaa sinne oli hieman enemmän kuin miltä se kartalla näytti, mutta ehdimme nippanappa saamaan hyvät paikat, ennen kuin show alkoi. Aika meni lopulta tiukille myös matkalla olevien näkymien takia, koska nuo Singaporen pilvenpiirtäjämaisemat ovat vain jotain aika amazing. Niistä oli pakottava tarve räpsiä huonolaatuisia kuvia, vaikka mun pokkarikamera ei jostain syystä oikein kykene ikuistamaan mitään yövalaistuksella ilman, että kuvista tulee rakeisia ja sumeita. Tai ehkä en vain osaa.

Marina Bay

Marina Bay näytti upealta yövalaistuksessa. Harmi, että mun kameralla ei saanut kovin tarkkoja kuvia. :( Singaporessa pilvenpiirtäjät on keskitetty tuollain tietyille alueille, ja ne muodostaa aika kivan näköisen maiseman. Vaikka Bangkokissakin on pilvenpiirtäjiä, niin siellä ne on siroteltu sinne tänne, ja niistä jää puuttumaan semmoinen vau-effekti.


Vaikka oltiin jo kävelystä ja matkustamisesta ja unettomasta yöstä uuvuksissa, niin en malttanut jättää välistä Gardens by the Baytä. Sinne pääseminen tuotti hieman päänvaivaa. Haahuilimme ympäri upeaa Marina Bay Sands -hotellia tovin jos toisenkin, kunnes vihdoin eräs siivoaja vinkkasi meille, että meidän pitää ottaa hotellin läpi kulkevalle sillalle vievä hissi hotellin ulkopuolelta. Sini ja Joonas olisivat olleet valmiita luovuttamaan jo ajat sitten, mutta koska mulla oli paikasta paha pakkomielle, niin se oli toteutettava, ja herranjestas. Kyllä kannatti marista ja inistä, että haluan tuon paikan nähdä. Tuo on yksi siisteimmistä paikoista ikinä. 


Gardens by the Bay on niin surrealistinen paikka, ettei varmasti Liisa Ihmemaassakaan ei ole vastaavaa nähnyt :D Oisin voinut tuijotella noita mystisiä puita vaikka kuinka, mutta väsy painoi silmiä ja jalkoja. Mun kameran akkukin loppui juuri sopivasti, etten saanut paikasta kuin yhden onnistuneen kuvan, josta siitäkään ei välity tarpeeksi paikan upeus. Ihan mahtavaa on myös se, että monet näistä upeista kohteista ovat Singaporessa ilmaisia. Otimme taksin takaisin hotellillemme, koska metrot lakkasivat kulkemasta puolen yön maissa, ja onneksemme taksit olivat suhteellisen edullisia Singaporen muuhun hintatasoon verrattuna. Saimme yllättävän paljon aikaiseksi ensimmäisen päivän aikana. Hyvä me ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti