Translate

maanantai 27. tammikuuta 2014

Mitä tehdä Bangkokissa?

Moi taas pitkästä aikaa!

Anniina pikavisiitillä Bangkokissa <3
Jouduin eilen hyvästelemään viimeisenkin rakkaan vieraan, joka on nyt jo turvallisesti takaisin Suomessa. Tässä viimeisen reilun kuukauden ajan täällä on siis ollut vierailijoita tiiviiseen tahtiin. Viime tiistaina myös ihana Anniina kävi moikkaamassa meitä illallisen merkeissä :) Tytöt taitavat olla juuri Balilla, jossa on kylläkin sadekausi (toivottavasti kuitenkin säät ovat suosineet!) ja matka jatkuu heillä sieltä kohti Australiaa. Tulee kyllä ikävä! :*

Vaikka eilen oli kamalaa sanoa Jukalle hyvästit, niin palatessani Skytrainillä kotia kohti minua hetkellisesti piristivät ja viihdyttivät olemuksellaan neljä nuorta ladyboytä, jotka olivat luultavasti koulumatkalla. Nuo "tytöt" ladypojiksi paljastivat aataminomenat kurkussa, möreähkö hihittely ja puheääni, turhan paksu pakkelikerros ja suurehkot kämmenet. Viimeistäänkin rupesi hymyilyttämään, kun yhdellä "neideistä" rupesi soimaan puhelin, ja hänen soittoäänenään oli Beyonce Knowlesin "Girls who run the world". Hahahaaa, söpöä... Who run the world? Girls. 

Tämän kuukauden aikana olen oppinut tuntemaan paremmin Bangkokia, kun olen saanut toimia "turistioppaana", vaikka en itsekään ennen osannut täällä liikkua kovinkaan sujuvasti. Tai siis on vain tottunut siihen, että taksi vie sinne minne haluaa, ja takaisin tullaan taksilla. En ole aikaisemmin yhtään hahmottanut kartalla, missä mitäkin on, ja mitä asioita tai nähtävyyksiä kannattaa tehdä tai kierrellä samana päivänä. Sijainneistahan se on aika paljon kiinni. Oli ylipäätään vaikea keksiä, mitä tekemistä ja näkemistä täällä on, tässä pienessä tuppukylässä, jossa ei ole mitään :D Haha.

Ajattelin, että teen pienen koosteen siitä mitä Bangkokissa voi tehdä, pohjautuen siihen, mitä saimme aikaiseksi täällä minun ihanien vierailijoiden kanssa :)

1. Temppelit: Wat Arun, Wat Pho, Grand Palace

Kiipeilyä Wat Arunilla - ei korkeanpaikankammoisille
Wat Pho:ssa on 15 metriä korkea ja 43 metriä pitkä makaava Buddha

Grand Palace on sekoitus länsimaista ja itämaista rakennustyyliä
What not to wear in a temple area
2. Khaosan road ja lähiympäristö

Photo
Jalkahierontaa Floran kanssa. (Naureskelin itsekseni, kun laitettiin kuva Martalle, joka totesi: "Don't tell me that it is you!", oli pakko vastata että "no, it is just our legs".)
Drinksuilla murun kanssa

3. Chinatown

Photo

4. Asiatique

Asiatiquen tunnelmallisessa jokirannassa on ravintoloita, maailmanpyörä ja kauppoja

5. Dusit Zoo

Ihkaeläviä Kirahveja! :o
Dusit Zoo:sta löytyy lisää kirjoittelua täällä.

6. Chatuchak Weekend Market
7. MBK


Anniina ja Hanna

8. Lebua at State Tower


9. Thai Cooking Class

Cooking springrolls like a pro
Lisää infoa kokkailuista löytyy täältä.

10. Clubbailu (Route 66)

Tämä taiteen riemuvoitto sijaitsee Route 66:n naistenvessassa 
Semmoista tällä kertaa! Tähän loppuun voisin vielä sanoa sanasen tästä kovasti uutisoidusta Bangkokin poikkeustilasta. Täällä on muutamaan otteeseen ammuskeltu ja heitelty räjähteitä mielenosoituksien yhteydessä, mutta edelleenkään täällä ei ole vaarallista elellä, ellei sitten mene itse riehumaan tuonne väenkokousten keskelle. En suosittele. En halua vähätellä tilanteen vakavuutta, mutta edelleen tilanne minun silmin on se, että mieltään ilmaiseva porukka on rauhallista ja asiallista, mielenosoitukset pääpiirteittäin rauhallisia (muutamaa yksittäistä häirikköä lukuunottamatta) ja ainut mielenosoitusten vaikutus elämäämme on se, että meidän pitää miettiä tarkasti, minne alueille ei kannata mennä, tai minne ei edes pääse. Se rajoittaa hieman vapaata kulkemista. Bangkok Shutdown on myös ollut uutisten aiheena viime viikolla. Lähdimme kyseisen tempauksen alkupäivänä Phuketiin lomalle, joten tapahtuma ei vaikuttanut elämääni mitenkään. Pientä stressiä aiheutti toki se, että onko tiet niin ruuhkaiset, ettemme pääsisi lentokentälle, mutta meillä ei ollut yhtään mitään ongelmaa päästä sinne.

Rauhallinen mini-mielenosoituskulkue Phuketissa

All in all, thaimaalaisen mielenosoituksen määritelmä on enemminkin ihmisten kokous, jossa kuunnellaan puheita, taputetaan kuten asiaan kuuluu, ja puhalletaan pilleihin ja heilutellaan maan lippua, kuin sisällissotamainen kaaos, jossa räjäytellään ihmisiä. Täällä on kuollut enemmän ihmisiä kylmyyteen ("hyytävän" kylmät +15 asteen yöt ovat vaatineet veronsa) kuin mielenosoituksissa. Median antama kuva on osittain oikea, osittain väärä. Jos uutiskuvissa näytettäisiin kattavasti myös Bangkokin rauhallisia alueita ja normaalia arkielämää, jota Bangkokissa kuitenkin enimmäkseen on, tai vaikka sitten niitä rauhanomaisia mielenosoituksia granaattihihhuleiden ja kaasunaamareiden sijaan, olisi kuva tilanteesta paremmassa perspektiivissä ja realistisempi. Mutta mitäpä sitä rauhallisista aluesta ja arkielämästä uutisoimaan, eihän ketään sellainen kiinnosta :D Median tehtävänä on uutisoida mehukkaat raakateot, onnettomuudet ja katastrofit ja pelotella ihmisiä, jotteivät maailman pahuutta pelkäävät uskaltaisi enää poistua neljän seinän sisältä minnekään :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti