Translate

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Takaisin Bangkokiin

Koh Samuilta lähdimme kotiin yöjunalla. Varasimme meille viidelle suomalaiselle ennakkoon tilataksin, joka hurautti meidät puolen päivän tienoilla Nathon Towniin, josta meidän lautan oli määrä lähteä kahdelta. Thaimaalaiseen tapaan saimme taas odotella reilusti, sillä lautta oli noin puoli tuntia myöhässä. Otimme lauttamatkan aurinkoa kannella, kunnes maihin päästyämme hurautimme pitkähkön matkan huonosti ilmastoidulla bussilla juna-asemalle. Junan lähtöön oli aikaa viisi tuntia, joten tapoimme aikaa juna-aseman kahvilassa ja läheisen kadun katukeittiöitä ihmetellessä. En ymmärrä miksi joku on suunnitellut nuo liikenneyhteydet siten, että joka paikassa oli ihan järjettömän odotteluajat. Eikä siinä vielä kaikki, sillä meidän junamme oli lisäksi kolme tuntia myöhässä.

Eräs perhe näytti asuvan juna-asemalla saaden elantonsa myymällä virvokkeita kylmäkaapista. Perheen pikkulapset nukkuivat matkalaukkukärryissä, ja TV sai virtansa juna-aseman pylväässä olevasta töpselistä. Kymmenkunta thaimaalaista tapitti lumoutuneena thaimaalaista draamaa television ympärillä. Kyyryselkäinen vanha thaimaalainen nainen tuli kerjäämään meiltä pullovettä, minkä jälkeen hänkin meni perheen luo katsomaan paikallisia salkkareita.

Yöllä

Yöjuna oli yllättävän siisti, ja siellä oli hyvä ilmastointi. Sängyt olivat kahdessa kerroksessa ja niissä oli puhtaat, valkoiset lakanat, ja yksittäispakatut frotee-kankaiset peitot. Sänkyjen eteen vedettiin verhot, ja sängyissä sai jopa nukuttua yllättävän hyvin. Aina välillä heräsin yöllä siihen, kun juna tärisi ja tuntui, että kallistuikin mutkissa hieman sivuun, mutta loppujen lopuksi unta kuitenkin riitti pitkälle aamupäivään asti. Ruokakaupustelijat tosin alkoivat huutelemaan ja vaeltamaan junan käytävillä joskus puoli kahdeksan tienoilla aamulla. Päivällä juna muuttui normaaliksi istumapaikka-vaunuksi. Junan vessat olivat siistit lattiavessat, joista näki suoraan raiteelle : D

Päivällä

Jos nyt hieman vertailisi yöbussia ja yöjunaa, niin bussimatkahan kesti vähemmän aikaa kuin juna. Junamatka kesti 12 tuntia, mutta myöhästymisten ja taksien ja lauttojen ja odottelujen jälkeen matkan kesto Koh Samuilta takaisin Bangkokiin kesti meiltä 26 tuntia.

Junassa kuitenkin pystyi paremmin nukkumaan. Junan vessa oli miellyttävämpi kokemus kuin bussin vessa, ja siellä oli myös enemmän tilaa liikkua. Jos siis joskus pitäisi valita uudelleen niin valitsisin... lentokoneen. Ei kiitos enää koskaan yöbusseja tai -junia. Huhhuh.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti