Translate

maanantai 4. marraskuuta 2013

Huomenna alkaa koulu!

Meillä oli viime perjantaina orientaatio, tai no Asia Exchangen kautta tulleilla vaihto-oppilailla oli orientaatio, ja me osallistuimme vahingossa siihen. Oikea orientaatiomme olisi ilmeisesti ollut tänään, mutta ei se mitään. Saimme tehtyä rekisteröinnit kaikesta huolimatta. Meitä kierrätettiin ympäri kampusta emmekä saaneet selvää oppaan aksentista, ja vaikka olisimmekin saaneet selvää, emme olisi kuulleet mitään, koska opas esitteli koulua ehkä kolmelle lähimpänä olevalle ennen kuin me muut olimme ehtineet edes kyseiseen tilaan. Noo, kyllä me ehkä opitaan missä on mitäkin. Meille näytettin mm. ruokaloita, hulppeat maisemat koulun kattoterassilta 19. kerroksesta, sekä koulun kirjasto ja tietokoneluokka. Korkeimman kerroksen sisäkäytävässä liihotteli pari lepakkoa. Säikähdin.

Ostimme myös uudet koulupuvut, eli mustat vekkihameet ja valkoiset/vaaleanlilat lyhythihaiset kauluspaidat. Lisäksi ostimme koulun myymälästä nahkavyöt koulun soljilla, sekä saimme koulun rintaneulan ja hopeanväriset logolla varustetut napit. Huomenna päästään käyttämään pukuja ensimmäistä kertaa, koska meillä alkaa vihdoin koulu! Opiskelemaanhan tänne tultiin! Aloitamme hurjasti tiistain yhdellä englannintunnilla, jossa meidän ei todennäköisesti tarvi käydä jatkossa muuta kuin tekemässä kokeet. Sen lisäksi meillä on kaksi oppituntia sekä keskiviikkoisin että torstaisin. Valitsimme (Minä, Joonas ja Sini) kaikki samat kurssit, jotta päästään kätevästi kulkemaan koulussa samaa matkaa.

Yliopiston logo
Opiskelemme täällä seuraavat kurssit englannin lisäksi:

-Production & Operation Management
-International Business Research
-International Trade Operations
-Human Resource Management

Kuten joku ehkä jo arvasikin, niin valitsimme kurssit puhtaasti siltä pohjalta, ettei meillä olisi koulua maanantaisin eikä perjantaisin, jotta päästään halutessamme helposti reissaamaan pitkiksi viikonlopuiksi muille maille. Meillä ei myöskään ole yhtään turhan aikaista aamuherätystä, mikäli nyt käy niin, ettei englannintunneilla tarvitse olla läsnä.


Suurin osa Asia Exchangen kautta tulleista opiskelijoista on suomalaisia ja saksalaisia, ja melkein kaikki asuu kätevästi täällä Sivalaissa. Orientaation ja ostoksilla käynnin jälkeen istuimme iltaa Sivalai Placen ravintolassa ja kattoterassilla, josta jatkoimme takseilla Route 66 -klubille. Klubin erikoisuuksia on mm. naistenvessassa soittava livebändi. Sisäänpääsy maksaa 300 bahtia, eli n. 7,5 euroa ja siihen sisältyy kuponkeja, joita voi käyttää maksuna, mikäli tilaa jotain. Klubin hintataso on aika korkea paikalliseen hintatasoon nähden, mutta paikka on kyllä ihan näkemisen arvoinen : D

Sunnuntaina kävimme extempore Chatuchakin viikonloppumarkkinoilla kiertelemässä. Taksi sinne maksoi 111 bahtia, eli matka tuli meille halvemmaksi, kuin mitä se olisi ollut skytrainillä, sillä meitä oli taksissa neljä. Markkinat pidetään joka viikonloppu, ja alueella on tuhansittain ulko- ja sisäkojuja, joissa myydään ihan kaikkea, mitä kuvitella saattaa: vaatteita, ruokaa, koruja, kosmetiikkaa, sisustustarvikkeita, koriste-esineitä, kasveja, koiranpentuja ja loputtomasti vaikka ja mitä. 

Pikku reppanat. :( Ruskea chihu-vauva puraisi myyjää, kun makaava raasu yritettiin nostaa seisomaan.
Chatuchakista pakkauduimme kuuden suomalaisen voimin taksiin ja ajelimme vielä Khaosan roadille, joka on pullollaan länsimaalaisia ihmisiä, pubeja, vaatekojuja ja ruokapaikkoja. Kadulla myytiin myös muun muassa paistettuja hyönteisiä ja skorpiooneja. Emme tällä kertaa sortuneet ostamaan niitä. Hyi...

Khaosan road

Tänään lähdettiin auringonpalvonnan ja uimisen jälkeen ostoskeskukseen nimeltä BigC. Se on kuin halpa-hallin ja Prisman yhteensulautuma. Lisäksi siellä on jäätelöbaari, kahviloita ja ravintola, josta saa ostaa eri kojuista ruokaa lataamalla arvoa maksukortille. Kätevää. Syötiin siellä korealaista ruokaa, ja shoppailtiin kolme pöytätuuletinta, sillä järkytyimme sähkölaskumme, joka oli kymmeneltä päivältä 15 euroa/hlö. Huoneemme ilmastointilaitteet vievät niin pirusti sähköä, että tuulettimien ostolla säästämme toivottavasti aika paljonkin rahaa. Ostimme myös kosmetiikkaa ja ruokaa. Olen aina superonnellinen, kun pääsen ulkomailla suureen markettiin, jossa on hirveän paljon ihmeteltävää. Joonaksella ei ollut yhtä hauskaa.
Olen myös onnellinen, koska aurinko paistaa nyt kokoajan, tähän helteeseen alkaa tavallaan tottua ja löysin BigC:stä omenanmakuisen huulirasvan, jossa on aurinkosuoja. Elämän pieniä iloja! Pientä miinusta tähän onneen aiheutti se, ettei ostamiemme tuulettimien virtajohdot sopineet kämppämme pistorasioihin. Mitä järkeä myydä thaimaassa tuotteita, joita thaimaalaiset itse eivät voi käyttää ilman adapteria? Älytöntä!! Kysyimme respasta heidän ainoan adapterinsa lainaan, ja pitää käydä myöhemmin ostamassa meille vielä omat adapterit, joita myydään kuulemma juurikin siellä BigC:ssä. 


Päätettiin ostaa kerralla koko kauppa tyhjäksi

Kävimme äsken syömässä illallista Isaraphad roadin (läheisen isomman kadun) eräässä ravintolassa. Söin grillattua kanaa ja tulista papaijasalaattia. Muiden annokset olivat kuulemma lähes liian tulisia syötäväksi.  Mulla muuten puutui tätä kirjoittaessa molemmat kädet, ja ne on vieläkin puuduksissa. Varmaan johtuu siitä, että tää pöytä on liian korkealla. Mutta huomenna siis ensimmäinen koulupäivä! Jännittävää, sekä käsien puutuminen että koulun alkaminen!

 


2 kommenttia:

 1. Nuo koulupuvut on jotenkin jännittävä asia! Ei tarvi kyllä pitää vaatekriisejä yhtenäkään aamuna. Mutta ois niin kummallista joka aamu pukea samanlaiset vaatteet, etenkin jos ne on jotku mistä ei niin tykkää. Laita sitte kuvaa kehiin, kun oot tyädessä koulutällingissä:p

  Voiii nuita koiruleita.

  Hienosti ootte tehny teiän kurssivalinnat kyllä;)todellakin pitää ottaa ilo irti, kun siellä asti ootte ja nähä eri paikkoja.

  Tarviiko teiän ite kokkailla siellä ollenkaan vai onko sama aina mennä syömään ulos?

  Terkkuja bussimatkalta Jyväskylä-Oulu, harmaan näköistä on eikä lunta:(
  Ja ps. Kasvatat mun vaihtokuumetta kokoajan!!
  -Riinan rimpula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo! Good-bye vaatekriisit! Tosin kriisi meinasi tulla siitä, että jouduttiin ottamaan aika suuret koot noista vaatteista, koska thai-koot on niin pieniä. :D

   Ollaan kokattu täällä ainoastaan nuudelia (eli keitetty vettä vedenkeittimellä, oikein Masterchef-meininkiä siis...) ja eilen kokkailtiin kanaa, kananmunaa, nuudelia ja pähkinöitä soija-chilikastikkeessa. Täällä tulee oikeastaan halvemmaksi syödä ulkona; tänäänkin mun ravintolaruoka kokiksen kanssa maksoi 48 bahtia eli n.1,20 €. Kaupasta ollaan tuotu kämpille lähinnä jugurttia, hedelmiä (jos käydään isommassa kaupassa) ja niitä nuudeleita.

   Voin kyllä suositella lämpimästi vaihtoon lähtemistä! Rankkaahan tämä altaalla makoilu ja ulkona syöminen on, mutta opettavaistakin :D Haha!

   Poista