Translate

maanantai 18. marraskuuta 2013

Loy Krathong

Loy Krathongia eli tuttavallisemmin ja erittäin vapaasti käännettynä "kukka-asetelmien uittamistapahtumaa" vietettiin eilen. Kyseessä on vanha thaimaalainen perinne, jonka ilmeisesti odotetaan tuovan onnea. En ole sen kummemmin perehtynyt asiaan, mutta tapahtuma ajoitetaan kai aina täyden kuun aikaan. Ihana henkilökuntamme oli järjestänyt meille tilaisuuden askarrella Krathongeja itse :)


Tarvikkeet: Banaanipuun runkoa ja lehtiä, nauloja, nitoja, sakset (+kukkia, suitsukkeita ja kynttilä)

Banaanipuun lehdestä leikattiin rungon muotoinen pala asetelman pohjaksi

Banaaninlehdistä taiteltiin asetelman reunat, jotka kiinnitettiin nauloilla ja niiteillä


Uloimman reunuksen sisään tehtiin vielä sisäreuna pienemmistä lehdistä

Lopuksi aseteltiin kukat, suitsukkeet ja kynttilä

Valmis!

Illalla suuntasimme Asiatique -nimiselle jokiranta-alueelle, jonka tuhannet paikalliset ja turistit olivat kansoittaneet täpötäyteen. Alueella on yömarkkinat (lue:turisteja) joka ilta, mutta nyt siellä oli varmaan puoli Bangkokia. Ja ruuhkat olivat sen mukaiset.

Jokapaikassa oli myynnissä Krathongeja ja jokirannassa pauhasi nonstoppina Angry Birdsin teemabiisi. Täällä Angry Birds on tosi iso juttu! Kaikesta mahdollisesta on olemassa Angry Birds -tuote. Ihan kaikesta. Myös Krathongeista.Hyvää joulua... (Ps. Kaukaista ajatella, että nyt Suomessa on menossa pikkujoulusesonki...)
Olin vähän pettynyt Loy Krathong -festivaaliin, sillä olin kuvitellut sieluni silmin, miten kauniilta Chao Phraya -joki näyttäisi, kun se on täynnä toinen toistaan hienompia kukka-asetelmia kynttilöineen ja sauhuavine suitsukkeineen. Todellisuudessa: 1) Ilma oli niin tuulinen, ettei yksikään kynttilä palanut tai edes syttynyt kunnolla, 2) joessa oli niin paljon aaltoja että asetelmat kaatuilivat ja ajautuivat vain rantaa pitkin näyttäen ihan roskilta, 3) turistiveneet ajoivat krathongejen päältä kaataen niitä ja jättäen niitä alleen :D FAIL

Asetelmat laskettiin veteen käyttäen apuna pitkiä keppejä, joiden päässä oli kori

Monen näköistä Krathongia


Mielestäni Krathongit näyttivät lähinnä vain roskalta, kun ne pääsivät veteen asti... :(
Maailmanpyörä pitää vielä joku päivä tulla testaamaan illalla, kun paikka ei ole niin tungoksessa :)
Tapahtumasta aiheutuneet pettymyksen tunteet saatiin paikattua seuraavalla: 

Pizza <3 <3 <3
NAM! Poikettiin siis Asiatiquella sijaitsevassa italialaisessa ravintolassa, vaikka jouduimmekin jonottamaan pöytää lähes puoli tuntiaVoiiii miten hyvältä länkkäriruoka voikaan maistua jokapäiväisen nuudelin ja riisin jälkeen! 

Syömisen jälkeen käytiin vielä laskemassa minunkin tekemä Krathong vesille (vaikka oltiin jo yhdessä vaiheessa valmiita viemään se Sivalai Placen lähellä sijaitsevaan likaojaan kellumaan). Se vasta olikin hauskaa puuhaa, sillä se keppi, jolla koitettiin tilanne toimittaa, oli jotenkin kiero, ja kori pyöri kuin väkkärä. Sain lopulta asetelman jokeen oikein päin, mutta se ajautui saman tien laiturin alle. Well...Suitsukkeista leijailevaa savua

Kun viimein päätettiin lähtä, jouduttiin järkyttävän auto-, skootteri- ja ihmismassan takia kävelemään about 2-3 kilometriä välttääksemme pahimmat ruuhkat. Takseja oli liikkeellä todella vähän, tai niissä harvoissa oli jo asiakkaita, tai taksikuskit eivät muuten vain halunneet ottaa meitä kyytiin. Lopulta sain taksin meille, kun luvattiin maksaa kuskille 400 bahtia, eli nelin- tai viisinkertainen hinta normaaliin mittaritaksiin verrattuna. Siinä vaiheessa oli valmis maksamaan vaikka vähän extraa, kunhan vain pääsee kotiin...

Kotimatkalla huomattiin, että taivas oli täynnä paperilyhtyjä. Ne oli tosi kivan näköisiä, ja niitä oli PALJON. Ilotulituksia emme viitsineet jäädä katsomaan, niitä kun näkee täältä meidän kämpiltäkin jostain käsittämättömästä syystä melkein joka ilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti