Translate

tiistai 26. marraskuuta 2013

Ukkosta ilmassa

En ole koskaan varsinaisesti pelännyt ukkosta. En tavallaan pelkää sitä edelleenkään. Mutta nyt kyllä voin tunnustaa, että mun sydän jättää joka kerran yhden lyönnin välistä, kun täällä iskee salama. Tällä hetkellä tuolla ulkona sataa KAATAMALLA ja ukkonen on aikalailla päällä. Ainakin korkeintaan vain muutaman kilometrin säteellä meistä. Kun salama jyrähtää, sen tuntee luissa ja ytimissä asti. 

Tätä kirjoittaessani istun sängyllä ja nojaan takaraivolla huoneeni seinään, ja salamoiden iskiessä oikeasti tuntee vankanoloisen betoni(?)seinän värähtelevän. Suomessa ukkonen "ei tunnu missään", mutta täällä sen todellakin tuntee. Kyseessä on upean valoshown ja käsittämättömän vahvojen äänitehosteiden yhteisvaikutuksesta johtuva lievästi ahdistava ja jännittynyt olotila. Jokin ukonilmassa kuitenkin on kiehtovaa ja adrenaliinitasot nostattavaa, ja oli oikein pakko avata verhot ja ihastella tätä luonnon tarjoamaa esitystä turvallisesti sisältä käsin. Ja kuvata sitä. Ja säpsähtää kun se salama sitten iskee. Videosta tuli tosi katu-uskottava :D

Kuvakaappaus videosta, jota en osannut ladata tänne blogiin...

Bangkokissa on nyt myös toisenlaista "ukkosta ilmassa". Täällä on ollut joillakin alueilla hallituksenvastaisia mielenosoituksia, mutta itse en ole vielä sellaisia päässyt todistamaan, ja aijon kyllä vastaisuudessakin pysyä poissa moisten tieltä. Nämä mielenilmaukset eivät vaikuta täällä mitenkään normaaliin elämään, ja täällä on yleisesti ottaen erittäin rauhallista. Niin rauhallista, kuin Bangkokissa nyt voi olla... Tämä kun on oikea rauhallisuuden mekka... ;)

Tämä ei ole mielenosoitus, vaan Chatuchakin viikonloppumarkinat

En ole yhtään huolissani tilanteesta, joten ei tarvitse kenenkään muunkaan olla (paitsi ehkä Thaimaan hallituksen, höhö). Mielenosoitukset ovat keskittyneet ainoastaan tietyille aluielle, joiden lähellä nyt ei tule muutenkaan liikuttua. Teitä saattaa olla suljettuna väenpaljouden takia toisinaan, mutta eipäs tuo nyt minua haittaa. Taksit saattavat kieltäytyä ajamasta kyseisten alueiden ohikaan, joten tuskimpa sinne nyt edes vahingossa pääsisi. Tilanne on kai muutenkin jo vähän rauhoittumampaan päin.

Nyt alkaa jo ilmakin vähän kirkastua :)2 kommenttia: