Translate

tiistai 15. lokakuuta 2013

Thaimaaseen vai Thaimaahan

Istuskelen Helsinki-Vantaan lentokentällä Starbucksissa ja mietin, että mitähän sitä tulikaan tehtyä. Ensimmäinen kämmi meinasi jo sattua, kun matkakumppanini Sini huomautti eilen, että meidän lentohan lähtee viiden maissa, eikä suinkaan kolmelta, mikä oli jostain syystä ollut molempien mielestä meidän lähtöaika Bangkokin lennolle. Tarkistin lipusta, ja kyllä, lähtöaikamme ei suinkaan ollut se 15.10, kyseinen numero kun sattuu olemaan tämä päivämäärä, eikä kellonaika. Hyvä me.Koska tykkään jättää asiat viimetippaan, pakkasin vasta eilen. Tähän hetkeen asti en kuitenkaan ole huomannut vielä jättäneeni mitään tärkeää kotiin. Paitsi tietenkin rakkaat ihmiset ja elukat, mutta niiden puuttumista voi onneksi yrittää paikata Skypellä ja muilla yhteydenpitovälineillä.


Laukku painoi 19 kg, vaikka tarkoitus oli pakata mukaan puolityhjä laukku ja mahdollisimman kevyesti. Suurin osa tavaroista on kuitenkin sellaisia, jotka voi käytön jälkeen heittää roskiin ja korvata kotiin palatessa Thaimaan tuliaisilla. Lento Oulusta Helsinkiin meni nopeasti. Joku kirottu lapsi kirkui puolet matkasta, ja toisen puoliajan torkuin.

Odottelen mielenkiinnolla, millaiset paikat me saadaan Helsinki-Bangkok -lennolle. Jos saan esittää pari toivomusta, niin: 
  1. Ei kiitos huutavia lapsia koneeseen
  2. Ei mielellään merkittävästi lihavaa ihmistä mun taakse, sillä haluaisin mielelläni saada penkin yöksi laskettua alas niin, että takanaoleva voi edelleen hengittää (Terveisiä vain sille tukevalle pariskunnalle viime kevään Japaninmatkalla!) ja
  3. Ei kiitos niin isoa ihmistä viereen, että se vie elintilaa minulta. Katsotaan, miten käy! Toivossa on hyvä elää.


Ajoitus vaihtoonlähdölle on aika ideaalinen, koska pääsemme maanpakoon juuri ennen pakkasia. Lumien tulo jää siis tältä vuodelta näkemättä, niin kuin myös suomalainen joulu ja uusivuosi. Onneksi perheenjäsenet saivat kuitenkin päähänpiston tulla viettämään kyseisiä juhlapyhiä Thaimaahan, joten vaikka perinteitä uhataan, niin porukka pysyy suunnilleen samana. Aasian helteiden lisäksi uutta eksotiikkaa joulunviettoon tuo unkarilainen ystäväni, joka on myös buukannut lennot Bangkokiin tuolle ajalle. Ei voi muuta sanoa, kuin että mielenkiinnolla odotan! Ja kaikki muutkin innokkaat, tervetuloa vain! 

Tästä se lähtee! Katsotaan mitä Kaakkois-Aasialla on tarjottavana! Talvipakolainen palaa asiaan : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti