Translate

torstai 19. joulukuuta 2013

Lumpini Park & King's Birthday

Thaimaassa vietettiin 5.12 Kuninkaan syntymäpäiviä, jolloin kansan rakastama kunkku vanheni 86-vuotiaaksi. Mielenosoitukset lopetettiin myös kyseisen päivän kunniaksi, joten meillä oli hyvä sauma lähteä vierailemaan Lumpini parkissa, jonka läheisyydessä mielenosoituksia oli järjestetty edellisinä päivinä. (Tällä hetkellä mielenosoituksista ei ole enää tietoakaan.) Puisto on ihana, rauhallinen keidas keskellä kaupunkia, jonne ihmiset tulevat urheilemaan ja piknikille. Kuninkaan syntymäpäivä on myös Thaimaassa isänpäivä, joten puistossa näkyi paljon lapsia isiensä kanssa ruokkimassa kaloja ja ajelemassa polkuveneillä.

Lenkkeilyä Lumpini parkissa
Puiston takaa häämöttää pilvenpiirtäjiä

Minä, Assi ja Simpsa


Joutsenen muotoinen polkuvene


Puistossa väijyi jättiliskoja
Puistossa käppäilyn jälkeen menimme syömään Silom roadille meksikolaiseen ravintolaan tacoja (nammm!) ja päätimme juhlistaa kuninkaan synttäreitä myös juomalla kakkukahvit Starbucksissa. Hyvä tekosyy herkutteluun, vai mitä.

Sala Daeng, jonka läheisyydessä mielenosoittajat aikanaan viihtyivät
Kuninkaan syntymäpäivänä ihmiset pukeutuivat keltaiseen tai vaaleanpunaiseen väriin ja kokoontuivat juhlimaan kingiä mm. laskemalla paperilyhtyjä taivaalle. Kahdentoista maissa yöllä olisi kai ollut ilotulituskin, mutta koska aijoimme lähteä seuraavana aamuna aikaisin Hua Hiniin, päätimme skipata sen. Kaupunki oli taas vaihteeksi ihan tukossa liikenteestä, joten vajaan tunnin hengiteltyämme pakokaasuja tuktukissa päätimme jatkaa kävellen alueelle, jonne ihmiset olivat kokoontuneet juhlimaan kuningastaan.

Tuntui, kuin olisi tullut Thaimaan "Hulluille Päiville", koska joka paikka kuhisi keltaisia paitoja.

Thaimaan kuningas
Ville laittoi lyhdyn taivaalle

Kadut olivat täynnä puissa roikkuvia lamppuja. Ja ihmisiä. Ja autoja.
"Long live the King!" oli päivän motto, ja thaimaalaiset todella toivovat kunkulle pitkää ikää. Kuulopuheiden perusteella kuninkaan tuleva perillinen ei nauti ollenkaan kansansuosiosta, joten pitää nyt toivoa, ettei kunkku ehdi kupsahtaa vielä meidän täällä ollessa, sillä uuden hallitsijan valtaannousu ei tule olemaan thaikkujen mieleen. Niitä tulevia mielenodotuksia seuraan mielummin Suomesta median liioittelemana kotisohvaltani, enkä paikanpäällä, kiitos! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti