Translate

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Rauniokaupunki Ayutthaya

Tiistinna hyppäsimme läheisestä autokoulusta/ ravintolasta bongatun perheyrityksen työntekijän minivaniin viiden hengen voimin. Kuskimme oli siis lähimmän kotikadullamme sijaitsevan ravintolan monitoimimies, joka yleensä tarjoilee meille hymyssä suin pad tait ja panang curryt. Ville ja Assi olivat neuvotelleet meille kuskin koko päiväksi 2500 bahtilla. Kello kahdeksan aamuherätys tuntui lähes kuolemantuomiolta, mutta mieli virkosi väkisinkin, kun auton kajarit alkoivat huudattaa Eye of the Tigeria ja muita länsimaalaisia klassikkoja heti autoon astuttuamme. Matkasimme päiväreissulle 70km Bangkokista pohjoiseen; historialliseen ja vanhaan , Thaimaan edelliseen pääkaupunkiin, Ayutthayaan. 

Seuraavaksi luvassa valokuvahyökkäys:

Jumalan kämmenellä... Pääsimme todistamaan temppelissä tapahtuvaa uskonnollista riittiä, jossa Buddha puettiin liinoilla.

Kiinalainen temppeli
Reppana norsuvauva
Tämä nainen yllättyi elefanttien photogeneettisyydestä
Puun sisään kasvanut Buddha! How cool is that?!
Retkeilijät vasemmalta oikealle: Ville, saksalainen Deniz, Anna, Buddha, allekirjoittanut itse, sekä Assi !

Naureskeltiin salaa, kun kuskimme kysyi meiltä et tarvitsemmeko sateenvarjoja. Kieltäydyimme kohteliaasti. Auringossa oli varmasti yli +40 astetta. Aurinkovarjo ei varmasti sittenkään ois ollu huono idea!
Raunioita
Lisää raunioita

Reissu koostui siis temppeleiden ja raunioiden kiertelystä, ja näimme satoja Buddhapatsaita, päillä ja ilman. Burmalaiset ovat aikanaan valloittaneet Ayutthayan ja tuhonneet sieltä rakennuksia ja katkoneet patsailta päät pois, ilmeisesti häpäistääkseen temppelit. Yksi temppelialue oli kyllä aika karua katsottavaa päättömine Buddhineen. Kymmenien patsaiden teloitus on varmaan ollut kovaa hommaa, sillä kivipatsaiden päät oli tasaisesti leikattu/sahattu irti. Mihinköhän ne päät on viety..? Oppaan kanssa kiertely olisi varmaan ollut paljon antoisampaa, mutta itsekseenkin raunioiden tutkiminen paahtavassa helteessä oli jännittävää, vaikkakin tuhottoman uuvuttavaa hommaa.

Kohteista emme joutuneet maksamaan itseämme kipeiksi, sillä tajusimme näyttää opiskelijakorttejamme lippuja ostettaessa. Ulkomaalaiset maksavat temppeliin pääsystä keskimäärin huikeat 50 bahtia (reilun euron, LOL, iso raha!) thaimaalaisille sisäänpääsyn ollessa ilmainen. Meillä opiskelijoilla kului usean eri alueen kiertämiseen yhteensä vain 30 bahtia. Thaimaalaista opiskelijakorttia kannattaakin aina vilautella tilaisuuden tullen, jos sellaisen omistaa ja haluaa säästää pitkän pennin. :D
 
REILU VIIKKO ENÄÄ VAIHTOA JÄLJELLÄ! Herranjestas! Nyt on muuten kaikki kokeet tehty, ja saamme siis lomailla loppuajan. Kaikki kurssit on varmasti kirkkaasti läpi, mutta arvosanoja saa odotella ainakin muutaman viikon vielä. Enkun kurssistakin napsahti A tekemättä yhtään mitään :D
 

Lähdemme ilmeisesti sunnuntaina pariksi päiväksi Ko Sametille vielä hakemaan viimeiset rusketukset! (Edit: ollaan jo täällä siis, en osannut käyttää ajastinta...Hehheeee) Hullua hommaa! Ja kohta sitä ihmetellään jo Suomessa, että mihin se kaikki lumi on sulanut. Noh, kohta nähdään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti