Translate

maanantai 6. tammikuuta 2014

10 (a)asiaa kerrottavana

Helloooou! <3

Tässä on ollut kiirettä ihanien ihmisten vieraillessa täällä, mutta nyt on hetkinen aikaa taas selvittää ajatukset, ja katsoa, että mitä ihmettä sitä on tullut tehtyä viime viikkoina.

1. Singapore. Olisi tosi kiva, jos ois joskus aikaa kirjoitella enemmänkin tuosta kohteesta. Ihana paikka, upeita maisemia, jouluvaloja ja trooppista ilmastoa.


2. Malesia. Jännitystä täynnä oleva matkamme Tiomanin paratiisisaarelle ei mennyt ihan (olemattoman) käsikirjoituksemme mukaan, mutta oli kaiken sen vaivan arvoista. Palaan joskus asiaan. :)


3. Takaisin Singaporeen. Saatiin vielä ne viimeisetkin haluamani paikat koluttua, joita ei alkumatkasta ehditty. Kävimme maailman suurimmassa Underwater Worldissä Sentosan saarella, jossa ihailimme mereneläviä, kuten haita ja delfiinejä. Kävimme myös mm. katsastamassa Singaporen kuuluisimman patsaan, vettä suustaan oksentavan leijonan ja kalan risteytyksen, Merlionin. Eihän Singaporessa voi käydä näkemättä tuota patsasta, sehän olisi kuin kävisi Oulussa näkemättä Toripoliisia. 

4. Pikkujoulut Bangkokissa. Tonttuiltiin meillä, rooftopilla ja kappasvain, Route 66:llä.


Photo: Pikkujoulut!

5. Flora, Maija ja Jarno saapuivat kyläilemään. Kävimme Floran, Joonaksen, Katariinan ja Henrin kanssa Asiatiquessa illalla kiertelemässä ja syömässä. Maistettiin myös vahingossa oluen makuista pehmistä :( ja käytiin Floran kanssa maailmanpyörässä. Maija ja Jarno tulivat Sivalai Placeen myöhään yöllä.



6. Jouluaatto! Äiti, Juuso ja Kaisu saapuivat Thaimaaseen sopivasti jouluksi. Kävimme koko suomalaisvierailijapoppoon voimin + Floran kanssa katsomassa Wat Pho -temppelialueen ja siellä makaavan jättimäisen (!) Buddhapatsaan. Illalla menimme suurella porukalla syömään jouluaterian Sukhumvitille tanskalaiseen buffettiin. Siellä sai jopa glögiä, ihanaa! Suomesta tuli muuten ihmisten lisäksi myös kaikki toivomani tuliaiset: suklaata, uusi puhelin, ruisleipää, salamia ja mun lempparijuustoa <3 kiitos niistä! :) 



7. Chinatown ja Khaosan road, midterm koe ja suunta kohti Hua Hinia. Kun muut lähtivät edeltä Hua Hiniin, minä ja Flora kävimme tutkimassa kiinalaista kaupunginosaa ja kuuluisaa Khao San roadia. Kävimme siellä syömässä ja nauttimassa jalkahieronnasta. :) Seuraavana päivänä minulla oli Trade Operations -kurssin midterm-koe, joka oli aika näpsäkkä monivalintakoe. Kukaan ei ollut kertonut, että koe alkaa tuntia aikaisemmin kuin mitä oppituntimme ovat aina olleet, eivätkä meidän nimemme olleet kurssin koelistassa. Joku oli siis kämmännyt meidän rekisteröinnit. Hirveän sähläyksen jälkeen saimme tehdä kokeet, mutta meillä oli vain 30min koeaikaa jäljellä, joten sai kyllä ruksailla vastauksia melkoisella tahdilla. Kokeen jälkeen lähdimme Floran kanssa Hua Hiniin bussilla.


8. Hua Hin. Rantaloma. Eipä siihen lisättävää :D Kävimme myös tutustumassa läheiseen Khao Sam Roi Yot National Parkiin ja siellä sijaitsevaan Phraya Nakhon -luolaan, jossa sijaitsi aamupäivän auringon valaisema kaunis temppeli. 

Photo


9. Krabi ja Uusi Vuosi. Vaikeuksien kautta voittoon! Meillä oli Floran kanssa järkyttävän hyvä tuuri, kun satuttiin vielä saamaan paikat bussiin, jota ei pitänyt olla olemassa. Kaikki mahdolliset kulkuneuvot olivat täynnä kaikille mahdollisille päiville ja ajankohdille. Mutta meitä lykästi! Saatiin viimeiset paikat VIP -yöbussiin ja päästiin seuraavaksi aamuksi Krabille. Majoituimme Krabitownissa ja rakastuttiin Etelä-Thaimaan rantoihin, saariin ja leppoisaan tunnelmaan. Ehdoton suosikkimme oli Maya Bay Ko Phi Phillä. Aivan uskomattoman kaunista, joskin sen tiesi myös 1000 muuta turistia meidän lisäksemme. 



Harmiksemme uudenvuoden aatto jäi meiltä juhlimatta, kun Flora sai jonkin sortin vatsapöpön. Uudenvuoden cocktailiksi sekoitin Floralle sitruunan makuista suolajauhetta ja vettä, ja itse nautin gojimarjalla maustettua valkoista teetä ja menimme aikaisin nukkumaan :D Saimme kuitenkin nauttia upeasta ilotulitusräiskeestä hotellihuoneemme parvekkeelta, kun koko Krabitown lähestulkoon "räjähti" keskiyöllä ja vuoden vaihtuessa. Sydän suorastaan hakkasi ylinopeutta, kun olimme käytännössä lähimmän ilotulituspesäkkeen "silmässä" ollessamme kolmannessa kerroksessa ja koska ilotulitus oli päämme päällä, mutta siis käytännössä ilotulituksia näkyi koko taivaan täydeltä, joutui pyörittelemään päätään ympäriinsä kuin pöllö. Flora parani onneksi nopeasti, puolessatoista päivässä, vaikka yksi kokonainen päivä raukalla kului kokonaan sängyssä maaten. 


Viimeisenä päivänä kävimme norsusafarilla, ja voi että ne norsut vain on ihania! <3 Meitä kyyditsi selässään 46-vuotias elefanttirouva. Lensimme illaksi takaisin Bangkokiin. Muut suomalaisvieraat olivat siis sillä aikaa Pohjois-Thaimaassa, Chiang Maissa.


10. Bangkokissa taas. Ehdittiin käydä vielä mm. shoppailemassa MBK:ssa, juoda drinkit Hangover II-elokuvasta tutussa Lebua State Towerissa, ja käydä Grand Palacessa Floran ja suomalaisten vieraiden kanssa, kunnes oli aika sanoa Floralle hyvästit. Eilen käytiin Chatuckhakin viikonloppumarkkinoilla ja tänään aamulla koti-Suomea kohti lähtivät Äiti, Juuso ja Kaisu. Huomenna menemme Maijan ja Jarnon kanssa thairuuan kokkauskurssille. Ja tänään olen ottanut rennosti, ja illaksi on suunnitteilla leffailta täällä meillä :)


Huhhuh! Olipa taas asiaa... Nyt kuitenkin muut hommat kutsuu taas, joten kirjoittelen taas kun kerkeän. Onnellista Uutta Vuotta kaikille! Erityisen onnellinen tämä vuosi 2014 on rakkaalle ystävälleni, joka sai hiljattain ihanan pienen pojan <3 

Muutaman päivän päästä saan tänne Bangkokiin sen kaikista rakkaimman <3 Kohta nähdään! <3 <3 <3

2 kommenttia:

  1. Pakko vielä tähänki kommentoida:
    "Ehdoton suosikkimme oli Maya Bay Ko Phi Phillä. Aivan uskomattoman kaunista, joskin sen tiesi myös 1000 muuta turistia meidän lisäksemme."

    Aivan samaa mieltä. Koko Ao Nang (Krabi) reissulta paras osuus oli tuo Maya Bay. Vessat siellä oli oksettavat, mutta muuten oli jotenki aivan ihana paikka. Oli lämmin, mut jostain syystä ei tukalan kuuma ja hiekka oli semmosta ihan puhasta ja vesi kirkasta! Mut tosiaan siinä on se huono puoli, et ku niitä Phi Phi -saarikierroksia, mihin tuo Maya Bay kuuluu nii tekee niin älyttömän monta matkanjärjestäjää, että siellä on tuhottomasti porukkaa... Mutta aiiivan ihana paikka!

    - Sara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep!! Mua harmitti kans se, että siellä Maya Bayssä oltiin vain joku puolituntinen, vaikka se on musta se "pääjuttu". Meillä oli mm. kaksi tai snorklauspysähdystä, joihon uhrattiin verrattain paljon aikaa. Oisin voinut olla sen koko päivän vaan siellä paratiisirannalla, snorklauksesta viis :D Mutta kuten sanottu, ranta oisi vieläkin täydempi turisteja, jos jokainen venelastillinen porukkaa jäisi asumaan sinne. Siksipä ehkä nuo aikataulutkin on suunniteltu noin tiukiksi.

      Poista